Yemek ve zayıflamak gibi birbirine düşman iki kelimenin aynı cümlede telaffuzu ironik geliyor değil mi?
Uzmanlar yiyerek zayıflamanın mümkün olduğunu, bazı yiyeceklerin metabolizmayı doğrudan veya dolaylı olarak hızlandırdığını ve kilo vermeye sebep olduğunu belirtiyorlar.Herşey metabolizma hızında düğümleniyor. Yani esas hedef az yemek, uzun süre aç kalmak değil, bizi uzun süre tok tutan, sindirimi kolayyağ yakan, metabolizmayı hızlandıran gıdalara devam etmektir.
Çoğu kişi zayıflamanın imkansız olduğunu düşünüyor ve diyetleri bırakıp pes ediyorlar çünkü çabuk sonuç istiyorlar! Halbuki zayıflamayı kafanıza koymuşsanız ihtiyacınız olan şey sabırla, istikrarla uzman tavsiyelerine uymak.
Bugün sizlerle yiyerek zayıflayacağımız, yağ yakımını hızlandıran, sizi tok tutan gıdaları paylaşacağız.
Bu gıdalarla yiyerek zayıflayın
Doymamış yağ içeren besinler
Badem:
Bir badem yalnızca 7 kalori içerir. İçeriğindeki protein ve doymamış yağlar sayesinde kalp sağlığınızı da korur.
Bu güçlü gıda aşırı yemenize neden olan, kan şekerinde meydana gelebilecek dalgalanmaları önler.
Bademi salatalarınızın üzerine rendeleyip veya bütün olarak ekleyebilirsiniz.
Avokado:
Bu meyve daha uzun süre tok kalmanızı sağlayan hormonlar salgılar ve tam bir doymamış yağ deposudur.
Araştırmalar diyet listesine avokado ekleyenlerin, eklemeyenlere oranla, daha az kalori alarak daha hızlı zayıfladığını gösteriyor.
Zeytinyağı:
Kronik hastalıklara ve iltihablara yol açan, zararlı hücrelerin çoğalmasını engelleyen antioksidan deposudur.
Yemeklere ve salatalara konan bu çeşni, ayrıca bel ve göbek çevresindeki yağlanmayı önler.
Yumurta:
12 gramlık, 2 Büyük yumurta, günlük ihtiyacın dörtte birinden daha fazla protein içerir.
Obezite hakkında araştırma yapan, Ulusrarası Obezite Araştırma Bülteni, yaptıkları deney sonucunda, hergün kahvaltıda bir yumurta yiyen kadınların,
simit yiyenlere oranla, iki kat daha hızlı kilo verdiklerini bildirdi.
Haşlanmış olarak tüketin, yanında da tam tahıllı ekmek yerseniz yerinde bir seçim yapmış olursunuz.
Yoğurt:
Enerji vermekte, diyet listenizde muhakkak yeralması gereken protein dostu gıda
olmakta, top bire oynayan çok gıda yoktur. Yoğurt , ise bu konuda tam biçilmiş kaftandır.
Enerji verir, yüksek protein içerir, diyetisyenler tarafından diyet listelerinin vazgeçilmez besinidir.
Alabalık:
Bu denizlerin yıldızı gıda, en yüksek omega3 yağ asidir içeren besinlerden biridir.
Kalb dostudur, beyinizin sağlıklı çalışmasını sağlar. Ayrıca, diyetisyenlerden tarafından bildirilen en önemli etkisi,
içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde zayıflayıcı etkisi olmasıdır.
Yapılan araştırmalarda, alabalıkın, vücudun kendini yenilemesinde ve sağlığını korumasında, daha fazla yağsız kas sahibi olmakta ve daha hızlı kilo vermekte etkili olduğunu gösteriyor.
Sardalya:
Bu gıdanın küçük gözüktüğüne bakmayın!Faydaları çok büyük, saymakla bitmez…
Diğer balık türlerine oranla daha ucuz olan bu gıdanın bir porsiyonu, günlük protein ihtiyacının yarısını içerir.
Ayrıca içeriğindeki yağ asitleri ve protein sayesinde zayıflamanıza yardımcı olur.1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile soteleyip tüketin.
Lahana:
Antioksiodan deposu bu bitki, sağlığınız için çok önemldir. Araştırmalar gösteriyor ki, lahana gibi su içeriği
fazla olan gıdalarla beslenenlerin, bu gıdalar içermeyen kişilere beslenenlere oranla % 23 daha fazla kilo verdiklerini ortaya koymuştur.
Yine araştırma sonuçlarına göre, su bazlı gıdalar, diğer gıdalara kıyasla açlık duygusunu bastırarak daha uzun süre tok tutuyorlar.
Yaban Mersini:
Bir yaban mersininde, bir kaloriden az kalori vardır.
Ayrıca bu gıda ABD Tarım Bakanlığı’nın araştırmalarına göre en yüksek antioksidan içeren meyvedir.
Meyve olarak tüketebilir veya kek, kurabiye gibi tatlı gıdalarınızın içine ekleyebilirsiniz.
Yeşil Çay:
Bu içecek kanser riskinin azaltılmasından tutun, uzun yaşama sırrına kadar, sağlık hakkında, her konuda öncelikli gelen biktiler arasındadır.
Araştırmalar gösteriyor ki, yeşilçayın içerisinde bulunan kateşin maddesi, hastalıklarla mücadelede ve metabolizmanın yağ yakımı konusunda müthiş rol oynuyor.
Tavsiye edilen içme şekli, sıcak veya soğuk tercihinize bağlı, içine az biraz bal ekleyerek bu leziz çayı içmeyi alışkanlık haline getirmek.
Nar:
Narın çekirdekleri ve kan kırmızı suyu, hastalıklarla savaşan antioksidan deposudur.
Büyük bir narda yalnızca 235 kalori vardır. Ara öğün gıda için muhteşem bir seçimdir.
Meyve olarak tüketebilir veya salatalarınıza serpiştirebilirsiniz.
Uzmanlar yiyerek zayıflamanın mümkün olduğunu, bazı yiyeceklerin metabolizmayı doğrudan veya dolaylı olarak hızlandırdığını ve kilo vermeye sebep olduğunu belirtiyorlar.Herşey metabolizma hızında düğümleniyor. Yani esas hedef az yemek, uzun süre aç kalmak değil, bizi uzun süre tok tutan, sindirimi kolayyağ yakan, metabolizmayı hızlandıran gıdalara devam etmektir.
Çoğu kişi zayıflamanın imkansız olduğunu düşünüyor ve diyetleri bırakıp pes ediyorlar çünkü çabuk sonuç istiyorlar! Halbuki zayıflamayı kafanıza koymuşsanız ihtiyacınız olan şey sabırla, istikrarla uzman tavsiyelerine uymak.
Bugün sizlerle yiyerek zayıflayacağımız, yağ yakımını hızlandıran, sizi tok tutan gıdaları paylaşacağız.
Bu gıdalarla yiyerek zayıflayın
Doymamış yağ içeren besinler
Badem:
Bir badem yalnızca 7 kalori içerir. İçeriğindeki protein ve doymamış yağlar sayesinde kalp sağlığınızı da korur.
Bu güçlü gıda aşırı yemenize neden olan, kan şekerinde meydana gelebilecek dalgalanmaları önler.
Bademi salatalarınızın üzerine rendeleyip veya bütün olarak ekleyebilirsiniz.
Avokado:
Bu meyve daha uzun süre tok kalmanızı sağlayan hormonlar salgılar ve tam bir doymamış yağ deposudur.
Araştırmalar diyet listesine avokado ekleyenlerin, eklemeyenlere oranla, daha az kalori alarak daha hızlı zayıfladığını gösteriyor.
Zeytinyağı:
Kronik hastalıklara ve iltihablara yol açan, zararlı hücrelerin çoğalmasını engelleyen antioksidan deposudur.
Yemeklere ve salatalara konan bu çeşni, ayrıca bel ve göbek çevresindeki yağlanmayı önler.
Yumurta:
12 gramlık, 2 Büyük yumurta, günlük ihtiyacın dörtte birinden daha fazla protein içerir.
Obezite hakkında araştırma yapan, Ulusrarası Obezite Araştırma Bülteni, yaptıkları deney sonucunda, hergün kahvaltıda bir yumurta yiyen kadınların,
simit yiyenlere oranla, iki kat daha hızlı kilo verdiklerini bildirdi.
Haşlanmış olarak tüketin, yanında da tam tahıllı ekmek yerseniz yerinde bir seçim yapmış olursunuz.
Yoğurt:
Enerji vermekte, diyet listenizde muhakkak yeralması gereken protein dostu gıda
olmakta, top bire oynayan çok gıda yoktur. Yoğurt , ise bu konuda tam biçilmiş kaftandır.
Enerji verir, yüksek protein içerir, diyetisyenler tarafından diyet listelerinin vazgeçilmez besinidir.
Alabalık:
Bu denizlerin yıldızı gıda, en yüksek omega3 yağ asidir içeren besinlerden biridir.
Kalb dostudur, beyinizin sağlıklı çalışmasını sağlar. Ayrıca, diyetisyenlerden tarafından bildirilen en önemli etkisi,
içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde zayıflayıcı etkisi olmasıdır.
Yapılan araştırmalarda, alabalıkın, vücudun kendini yenilemesinde ve sağlığını korumasında, daha fazla yağsız kas sahibi olmakta ve daha hızlı kilo vermekte etkili olduğunu gösteriyor.
Sardalya:
Bu gıdanın küçük gözüktüğüne bakmayın!Faydaları çok büyük, saymakla bitmez…
Diğer balık türlerine oranla daha ucuz olan bu gıdanın bir porsiyonu, günlük protein ihtiyacının yarısını içerir.
Ayrıca içeriğindeki yağ asitleri ve protein sayesinde zayıflamanıza yardımcı olur.1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile soteleyip tüketin.
Lahana:
Antioksiodan deposu bu bitki, sağlığınız için çok önemldir. Araştırmalar gösteriyor ki, lahana gibi su içeriği
fazla olan gıdalarla beslenenlerin, bu gıdalar içermeyen kişilere beslenenlere oranla % 23 daha fazla kilo verdiklerini ortaya koymuştur.
Yine araştırma sonuçlarına göre, su bazlı gıdalar, diğer gıdalara kıyasla açlık duygusunu bastırarak daha uzun süre tok tutuyorlar.
Yaban Mersini:
Bir yaban mersininde, bir kaloriden az kalori vardır.
Ayrıca bu gıda ABD Tarım Bakanlığı’nın araştırmalarına göre en yüksek antioksidan içeren meyvedir.
Meyve olarak tüketebilir veya kek, kurabiye gibi tatlı gıdalarınızın içine ekleyebilirsiniz.
Yeşil Çay:
Bu içecek kanser riskinin azaltılmasından tutun, uzun yaşama sırrına kadar, sağlık hakkında, her konuda öncelikli gelen biktiler arasındadır.
Araştırmalar gösteriyor ki, yeşilçayın içerisinde bulunan kateşin maddesi, hastalıklarla mücadelede ve metabolizmanın yağ yakımı konusunda müthiş rol oynuyor.
Tavsiye edilen içme şekli, sıcak veya soğuk tercihinize bağlı, içine az biraz bal ekleyerek bu leziz çayı içmeyi alışkanlık haline getirmek.
Nar:
Narın çekirdekleri ve kan kırmızı suyu, hastalıklarla savaşan antioksidan deposudur.
Büyük bir narda yalnızca 235 kalori vardır. Ara öğün gıda için muhteşem bir seçimdir.
Meyve olarak tüketebilir veya salatalarınıza serpiştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder