Metabolizmayı hızlandıran karışımın tarifi :
Malzemeler
- 1 adet limon
- 2 adet orta boy elma (rengi önemli değil)
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber (toz karabiber değil)
- 1 adet çubuk tarçın (Özel Gülben Ergen ve Demet Akalın'ın kullandığı tarçın karışımına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz)
- 3 litre kadar su
Tarifi : Önce limonu ve elmaları dörde bölüyoruz. 3 litre suyun içerisine elma ve limon parçaları dahil tüm malzemelerimizi koyarak aroması çıkana kadar kaynatıyoruz. Elde edilen karışım en fazla 3 gün kuru zeminde ve karanlık ortamda bekletilmeye müsaittir. Üzerinden daha fazla gün geçerse tekrar yapınız. Hazırlarken tarif dışında başka bir malzeme eklemeyin.
Yemeklerden sonra düzenli olarak 1 bardak içebilirsiniz. Sıcak yahut soğuk farketmez. Kullanım süresi yoktur. Tavsiye edilen miktardan fazla olmamak kaydıyla süresiz içilebilir.
Önemli Not : Reflü ve düşük tansiyona sahip olanlar bu sıvıyı kullanmamalılar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder