DİYETİSYEN TAVSİYESİ: ORGANİK EKMEK YİYİN
Diyetisyenler de üreticiler gibi beyaz ekmek yerine organik ekmek tüketiminden, kepekli ürünlerin tercihinden yana. Beyaz ekmeğin, salam ve sosiste olduğu katkı maddeleri içerdiği ifade eden Diyetisyen Özlem Akın Uzunhasanoğlu, özellikle maya oranlarında uygulanacak indirimin yerinde olacağını belirtti. Uzunhasanoğlu, "Beyaz ekmek yapılırken üründeki çinko, demir ve kalsiyumun büyük oranda kayba uğruyor. Örneğin çavdarlı ekmekte çinko, demir ve kalsiyum oranı beyaz ekmeğe oranla 3 kat daha fazla. Organik ekmek tüketimi akıl ve beden için yararlı. Çavdar ve tam buğday ekmeğin tüketimine ağırlık verilmeli. " tavsiyesinde bulundu.
Tüketicilere organik ekmeklere yönelmeyi öğütleyen Uzunhasanoğlu, "Şekeri olanlar, beyaz ekmek yememeli. Burada organik ekmek yemeli. Pirinç yerine bulgur pilavı, kepekli pirinç tüketmeli. Öğünlerde ekmek yememek yerinde değil. Çünkü B vitamininden oluyorsun. Onun için en az 3 dilim ekmek yiyerek diyet yapılmalı. Ben, beyaz ekmeğin zararlarını bildiğim için kepek, çavdar ve tam buğday ekmeği yediriyorum. Böylece çocuğumun boyunun uzamasını, kan değerlerinin iyi olmasını amaçlıyorum. Öte yandan beyaz ekmek, ihtiva ettiği maddelerle açlık hissi uyandırıyor. Daha fazla yemeye teşvik ediyor, tatlıya eğilimi artırıyor." şeklinde konuştu.
Diyetisyen Özlem Akın Uzunhasanoğlu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder