Sağlıklı beslenme her zaman yaşam kalitemizi artıran bir faktördür. Yaz mevsimini sağlıklı ve rahat geçirmek istiyorsanız yaşam tarzınızda ve beslenme alışkanlıklarınızda, sağlıklı beslenme yanlısı olan diyetisyen uyarılarını dikkate alın.
2- Öğün saatlerine ve düzenine dikkat! Yazın, gündüzlerin uzun gecelerin kısa olması ve tatil dönemleri yaşam düzeninizin ve öğün saatlerinizin değişmesine sebep olur. Önemli olan bu duruma uygun diyetisyen öğretisi paralelinde, metabolizmanızı canlı tutacak şekilde düzen oluşturarak beslenmek.
3- Çok sayıda öğün, ölçülü miktarda yemek diyetisyenlerin ortak görüşü! Günde 6 öğün beslenmek yaz aylarında midenizde daha fazla hissedebileceğiniz ağırlığa engel olur. Ayrıca kan şeker seviyenizi dengede tutarak, açlık krizleri yaşamanızı önler. Metabolizmanızı canlı tutar, kilo vermenizi kolaylaştırır ve gereksiz yere fazla kilo almanızı engeller.
4- Dört saatten uzun süre açlığa izin vermeyin! Gün boyunca birbirini takip eden öğün saatleri dört saati geçmemelidir. Çünkü dört saatten uzun süre aç kalan, enerji alamayan vücut, “kıtlık” mesajı alarak harcadığı enerjiyi minimum düzeylere indirir. Daha sonra da aldığı ilk enerjiyle birlikte tekrar kıtlık olur korkusuyla yağ depolama yönünde bir meyil gösterir.
5- Ağır ve yağlı yemeklere veto! Yaz aylarında hazımsızlık sık görülen bir sorundur. Ağır yemekler, kızartmalar, tepeleme doldurulmuş tabaklar, gece boyunca sıcak hava ile olan mücadelenize, mide problemleri ile mücadelenin de eşlik etmesine sebep olur. Diyetisyeninize kulak verin ve yaz aylarında doğal ve hafif yiyecekleri tercih edin.
6- Yeterli ve dengeli beslenme yaz mevsiminde de diyetisyenlerin ortak önerisi. Vücudumuzun bütün dış etkenlere karşı uyumlu ve aşırı sıcaklara karşı yeterli dirence sahip olmasını sağlamak için yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekir. Diyetisyenleri temel beslenme prensibi olan yeterli ve dengeli beslenme; dört ana besin grubu olan et ve ürünleri, süt ve ürünleri, tahıl ürünleri ve sebze-meyveyi yeterli miktarda ve çeşitlilik sağlayarak tüketmekle sağlanır. Bu şekilde besinsel ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan vücudunuz yaz aylarında da gerek duyduğu dayanıklılığa sahip olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder